Godtemplaredricka

 

Herrljunga Cider

Affärsidé
”Våra drycker skall vara tillverkade av enbart naturliga råvaror för att uppnå hög kvalitet och därmed alltid ha nöjda kunder."

Miljöpolicy
”Vi skall i våra produkter enbart använda oss av material som på något sätt kan återanvändas eller återvinnas."

Herrljunga Cider är ett familjeföretag som producerat dryck sedan 1911 då frikyrkopastor Svennberg grundade Herrljunga Saft och Vinfabrik, nuvarande Herrljunga cider. Pastor Svennberg predikade i bygden runt Herrljunga och behövde nattvardsvin för gudstjänsterna. Då det var svårt att få tag på nattvardsvin började han att tillverka vinet själv och även att sälja det till andra kyrkor. Herrljunga Ciders nuvarande ägare, familjen Branmark, förvärvade företaget 1945 och sedan dess har företaget vuxit och sortimentet breddats till att innehålla bl a cider, starkcider, saft, läsk och glögg. Tillverkningen av företagets flaggskepp, Herrljunga Cider Original, startade 1969. Dess självklara komplement, Herrljunga Cider Päron, kom 1987 och Herrljunga fläder började säljas 1999. Under 90-talet utvidgades verksamheten med en exportdel (främst till de nordiska länderna).

En av de senaste nyheterna från Herrljunga Cider är Godtemplaredrickan, en alkoholfri kolsyrad fläderdryck.

Herrljunga Cider har idag vuxit från att ha varit ett lokalt företag med bara ett fåtal anställda till att vara ett exportinriktat bolag med
över trettio anställda. All verksamhet ligger dock fortfarande i Herrljunga där vi ser till att den goda traditionen hålls vid liv.

Herrljunga Ciders hemsida

 

Produktion: Ekmanwebb